SUAŠ JE ZAKONfacebookSUAŠ JE ZAKONfacebook

SUAŠ Ljubljana

VPIS 2022/2023

2. krog vpisa

Spoštovani!

Sporočamo vam, da se 24. 6. 2022 začne 2. krog vpisa na srednje šole. V tem krogu lahko sodelujejo le kandidati, ki so že poslali prijavnico v 1. krogu vpisa in izpolnjujejo vse pogoje (do 24. 6. so izdelali 9. razred OŠ).

Za sodelovanje v 2. krogu vpisa morate izpolniti prijavnico, ki jo pošiljamo v prilogi. V prijavnici je tabela za rangiranje izbranih srednjih šol in programov oziroma poklicev, kjer si lahko izberete deset srednjih šol. 

 

Za vpis na našo šolo tudi v 2. krogu je potrebno:

Pod številko 1 vpišete oznako šole oziroma programa, v katerega bi se najraje vpisali. Oznaka naše šole je: 

LG5 smer ADMINISTRATOR ali

LG6 smer EKONOMSKI TEHNIK.

 V primeru, da ste imeli popravne izpite, vam predlagamo, da izpolnite na 1. mesto smer Administrator, saj boste tako imeli večjo možnost, da bi bili sprejeti na našo šolo.

Izpolnjeno prijavnico nam pošljete vse do petka, po e pošti na  24. 6. 2022 do 11.00 ure na elektronski naslov vpis@suaslj.si

V kolikor prijavnice ne boste izpolnili in poslali v roku, se v 2. vpisnem roku ne boste mogli vpisati na nobeno šolo.

Tudi v primeru, da se želite vpisati na drugo šolo, morate izpolniti prijavnico z rangom in podatki izbrane šole. Tabelo s podatki najdete v priponki. 

V obeh primerih izpolnjeno prijavnico pošljete k nam, mi bomo podatke vnesli v sistem, ki bo določil, kdo od kandidatov bo vpisan. 

 

Kandidati, ki ste zamudili 1. vpisni krog ali ne izpolnjujete pogojev za sodelovanje v 2. krogu, se boste lahko prijavili na srednjo šolo v 3. krogu, ki se začne 4.7.2022. V tem primeru se boste lahko vpisali le na srednje šole, ki bodo imele še prosta mesta po tem datumu. 

 

NAVODILA ZA 2. KROG VPISA

 

 

EKONOMSKI TEHNIK, 4 leta

ADMINISTRATOR, 3 leta

EKONOMSKI TEHNIK PTI, 2 leti

NAGRADNA KRIŽANKA

Nagrajeni bodo vsi, ki bodo do vključno petka 18. 2. 2022 geslo križanke poslali na mail: vpis@suaslj.si.

Med vsemi prejetimi gesli, bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli „hoodie“ . 

Omejitve vpisa

Pri nas omejitev ne pričakujemo!

Potek prijave

  1. Prijavite se z obrazcem Prijava za vpis v začetni letnik srednje šole, ki ga lahko natisnete na tej povezavi. Prijava mora biti potrjena z žigom osnovne ali srednje šole (če ste jo že obiskovali).
  2. Učenci osnovnih šol prijavnico načeloma oddate na svoji osnovni šoliostali kandidati, ki osnovne šole ne zaključujete v Sloveniji, pa prijavo pošljite neposredno na šolo (Zdravstvena pot 10, 1000 Ljubljana).
  3. Izpolnite lahko le eno prijavo za eno izbrano šolo.
  4. Prijavljeni kandidati boste dobili pisno vabilo izbrane šole z datumom in uro vpisa. Na šolo boste prišli osebno in v spremstvu staršev za dokazilo o izpolnjevanju vpisnih pogojev.

Prenos prijave

V primeru, da želite prijavo prenesti na drugo šolo, svojo prijavo dvignete na srednji šoli, na katero ste bili prijavljeni, in jo prenesete na drugo srednjo šolo oz. v drug program. 

Informativa in informativni dan

Ste zamudili informativni dan?

Več informacij na:

vpis@suaslj.si ali

041 618 983.

Prenos prijave

Na SUAŠ-u imamo še nekaj prostih mest v programu Ekonomski tehnik.

Devetošolci in ostali učenci, ki naslednje šolsko leto 2021/2022 nadaljujete izobraževanje v srednji šoli, lahko do 22. aprila 2021 svojo prijavo iz kakršnih koli razlogov prenesete na drugo srednjo šolo.

Zaradi zagotavljanja zdravstvenih ukrepov na srednji šoli, kjer trenutno poteka pouk, so se na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odločili, da tudi za letošnje kandidate za vpis v srednje šole izvedemo prenos prijavnice na elektronski način (preko elektronske pošte).

Kandidati v primeru, če se odločite za prenos prijave, to storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša (objavljena spodaj), v kateri pisno zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega ste prvotno oddali prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želeli prenesti prijavo.

Poleg tega nam na e-naslov: vpis@suaslj.si sporočite, da boste prijavo prenesli k nam, zato da vam lahko prihranimo mesto.

 

Če se boste odločili za prenos prijavnice, opozarjamo, da lahko prenos prijavnice izvedete najkasneje do 22. 4. 2021, elektronsko pošto, v kateri bodo priložili izpolnjen obrazec / izjavo za prenos prijavnice pošljite na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole okvirno do 14. ure tega dne, zato da bodo svetovalni delavci imeli še dovolj časa, da izvedejo prenos.

Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka je kontaktna oseba referat SUAŠ, tel:. 041 618 983, e-pošta: vpis@suaslj.si.

Potek vpisa in rokovnik

Kako do nas

Nahajamo se v ljubljanski četrti Poljane, največji in prijetno pestri srednješolski četrti v državi, saj v neposredni bližini deluje šest srednjih šol, dva dijaška domova, ena osnovna in ena visoka šola.

Nad nami se dviguje Ljubljanski grad, od mestnega jedra stare Ljubljane pa smo oddaljeni 5 minut hoje. Tudi glavna železniška in avtobusna postaja sta blizu in dostopni peš.

Do šole dijaki prihajajo peš ali z avtobusi mestnega prometa št. 2, 5, 10, 11, 13, 20.

Malica, dijaški dom in varnost

Pomembna vrednota in skrb šole je, da imajo dijaki na voljo kvaliteten, zdrav in okusen topli obrok. Izbirajo lahko med mesnim in brezmesnim menijem, poleg tega lahko lahko naročijo tudi solatni krožnik, ki je sestavljen iz več vrst solat, sirom, kruhovimi krotoni in dodano tuno ali piščancem; tri različne toaste in sicer s puranjo šunko in sirom, tunin namaz in sir, ter sirovega; šest različnih vrst sendvičev, hot-dog, pizzo in burek.

Katerikoli izmed petih možnih obrokov je dijakom postrežen v prijetnem in prostornem Gleju. Za malico je dijakom vsak dan na voljo 1 šolska ura.

Le nekaj korakov stran od šole se nahaja Dijaški dom Ivana Cankarja, kjer imajo možnost bivanja dijaki, ki prihajajo iz bolj oddaljenih krajev.

DIJAŠKI DOM IVANA CANKARJA LJUBLJANA

Poljanska cesta 26, 1000 Ljubljana

01 474 8600
01 432 0369

Več informacij na:

vpis@suaslj.si ali

041 618 983.

Dijaki lahko svojo lastnino varno shranijo v šolske omarice.

Na šoli imamo obhodnega varnostnika in dopoldanskega ter popoldanskega receptorja.

Strokovno osebje med dijaki vzpodbuja medsebojno spoštovanje in konstruktivno reševanje problemov. Iskanje skupnih rešitev, ki temeljijo na pogovoru krepimo tudi preko predmeta mediacija. Ne toleriramo nikakršnih oblik nasilja. Dijake ozaveščamo, da v primeru, da izvedo za nasilje, da so dolžni o tem obvestiti vodstvo šole, da bo lahko zaščitilo dijake in izvedlo ustrezne ukrepe.

“Vzdušje na šoli je sproščeno, ker so dijaki in profesorji v dobrih odnosih. Profesorji so razumljivi in prijazni in želijo pomagati, če česa ne razumeš. Z njimi se lahko brez zadržkov pogovoriš.”

Odpri v novem zavihku in natisni!