SUAŠ Ekskurzije
Ogled Bienala sodobne likovne umetnosti v Benetkah

Ogled Bienala sodobne likovne umetnosti v Benetkah

Na začetku šolskega leta smo se v sklopu umetnosti odpravili na strokovno ekskurzijo v Benetke. Ogledali smo si Bienale sodobne likovne umetnosti, ki je svetovno znana razstava novodobnih umetnikov iz celega sveta. Ogledali smo si njihove kreacije v paviljonih posameznih držav, kjer so se predstavili v sproščenem vzdušju mediteranskega vrta. Najbolj mi je ostal v spominu ruski paviljon, kjer so bile razstavljene manjše kiparske figurice vojakov in različnih prevoznih sredstev ter arhitekturnih tvorb. Bilo je res nekaj posebnega, že zaradi barvnega učinka, saj so bili vsi kipi beli in razstavljeni v temi, na črnem ozadju, kar je naredilo večji, pretresljiv efekt. Zelo všeč mi je bilo, ko smo se sprehodili do znamenitega trga Sv. Marka in si ogledali najlepše arhitekturne spomenike. Res se ne moremo načuditi, kako je nekoč človeku uspelo vso to lepoto zgraditi in udejanjiti, celo brez računalnikov in sodobne tehnologije. Prekaša vse današnje umetnosti. V prostem času smo občudovali ozke uličice in luštkane mostove, pa gondolerje v svojih posebnih gondolah. Ob neznanski gneči smo res težko hodili in komaj našli kotiček miru zase, kjer smo se utrujeni lahko usedli in se veselo skupaj šalili na račun minulih dogodivščin.
Bilo je čudovito in z veseljem bi ekskurzijo ponovili, seveda, če bi šli z nami isti profesorji; Sara Horvat, Janez Gluhodedov, Marko Rozman in Tina Grobovšek ;).

Nina Anžič, 1. Aa

Udeležila sem se dneva v Benetkah in najbolj me je prevzela arhitektura mesta, še posebej trg svetega Marka in cerkev. Zelo lepo sem se imela tudi na umetniških razstavah, ki so tisti čas potekale, najbolj pa sta me pritegnili japonska in ruska razstava.

Jasna Skoko, 2. Pa

Letošnja ekskurzija v Benetke je bila nepozabna. Všeč mi je bilo čisto vse, najbolj pa razgledi po celem mestu, ki so bili eden lepši od drugega. Tudi vodič je bil odličen; vseskozi je govoril o znamenitostih in načinu življenja v mestu.

Mario Bicaj, 3. Ea
Skip to content