Inkubator

Inkubator

Inkubator je zanimiv prostor ob knjižnici in računalnikih, ki ga najbolje opišemo z motom »Vedno se dogaja!«. Dijaki in šolski delavci se sproščeno družimo ob kitari, petju, beatbox-u, ustvarjanju, plesu, zabavni učni pomoči, družabnih igrah, debatah, smehu, resnejših pogovorih … Dijaki redno zahajajo v inkubator, razlogov za to pa je več.

SUAŠevci so aktivni

Dolgčas je en izmed najbolj pogostih razlogov, saj ga tam z lahkoto preženejo. Nekateri si čas krajšajo na računalnikih, vse več pa jih posega po družabnih igrah, od klasičnih, kot so razne karte, šah, mikado, monopoli, domino, pa vse do modernejših – activity, jungle speed, scrabble, enka. V kolikor jim to ni dovolj, si lahko postrežejo tudi z bolj atraktivnimi stvarmi, kot so žogice ali keglji za žongliranje, diabolo, poi in podobne vragolije. Nekateri raje posežejo po bolj mirnih razvedrilih ter prebirajo stripe in ljubezenske zgodbe ali pa zamišljeno rešujejo križanke ali sudoku.

SUAŠevci so kreativni

SUAŠ se lahko pohvali z ustvarjalnim kotičkom, kjer so dijakom vedno na voljo razni rekviziti za izražanje njihove umetniške žilice. Dijaki tako rišejo, slikajo, fotografirajo, izdelujejo stripe, šivajo, pišejo pesmi, igrajo kitaro, prepevajo. Njihove izdelke z veseljem predstavimo v obliki razstav ali nastopov. Za ideje SUAŠevcev so vrata inkubatorja vedno odprta. Trudimo se, da jih, če se le da, pomagamo realizirati. Tako na primer poskrbimo, da imajo prostor, kjer lahko med prostimi urami plešejo, načrtujejo modno revijo ali pa debatirajo o aktualnih temah (droge, spolnost, ljubezen…).

SUAŠevci so varni

Na šoli skrbimo za prijetno počutje naših dijakov. Želimo, da se na šoli kot nasploh v življenju počutijo dobro in varno. Inkubator je zato točka, kamor se lahko dijaki zatečejo po nasvet ali pogovor, kadar se srečajo s težavami. Ravno tako marsikdaj razrešimo kakšno dilemo, ki je nastala pri obravnavanju učne snovi.

Vso dogajanje inkubatorja bi lahko strnili z naslednjimi besedami: KVA B’RAD točka. Točka, kjer smo K – kreativni, V – varni in A – aktivni.

SUAŠevci so domiselni

Imaš idejo? Se ti zdi, da bi na šoli potrebovali nov krožek, novo športno ekipo? Si želiš kakšne nove knjige, igre? Imaš idejo kaj bi lahko predvajali na TV-jih v Gleju? Imaš idejo za kak dober šolski projekt? Imaš ideje za šolske prireditve? Si želiš napovedovati naslednjo šolsko prireditev, peti, ali plesati? Si želiš v živo ogledati TV-oddajo?…

Vse ideje in želje so zelo dobrodošle v inkubatorju! Če bodo ideje dobre in izvedljive, jih bomo z veseljem poskusili uresničiti.

Galerija

Skip to content