VPIS 2023/2024

vpis –  2. krog

Vsi kandidati, ki so bili sprejeti na našo šolo v 2. krogu vpisnega postopka, so po elektronski pošti prejeli obvestilo in informacije o postopku vpisa.

 

Spodnja meja za sprejem v program Ekonomski tehnik je bila 135 točk.

Spodnja meja za sprejem v program Administrator je bila 126 točk.

 

Lep pozdrav.

Referat SUAŠ Ljubljana

VPIS V ŠOLSKO LETO 2023/24

Ekonomski tehnik

Prejeli smo 124 prijav za 87 razpisanih mest.

Administrator

Prijeli smo 48 prijav za 27 razpisanih mest.

Meje za sprejem na dan 16. 6. 2023 glede na število zbranih točk v 7., 8. in 9. razredu osnovne šole:

Ekonomski tehnik

Za program ekonomski tehnik je bila spodnja meja za sprejem 104 točke. Vpisali smo 87 kandidatov na 96 prostih mest,

9 prostih mest bo na voljo kandidatom v 2. krogu.

ŠTEVILO TOČK

ŠTEVILO KANDIDATOV

MESTO

173 - 134

10

1 - 10

133 - 124

11

11 - 21

122 - 118

12

22 - 33

117 - 114

12

34 - 45

113 - 111

17

46 - 62

110 - 108

13

63 - 75

107 -104

12

76 - 87

Skupaj

87

Administrator

Za program administrator je bila spodnja meja za sprejem 103 točke. Vpisali smo 27 kandidatov na 31 prostih mest,

4 prosta mesta bodo na voljo kandidatom v 2. krogu.

ŠTEVILO TOČK

ŠTEVILO KANDIDATOV

MESTO

162 - 137

5

1 - 5

130 - 117

6

6 - 11

116 - 110

7

12 - 18

109 - 105

6

19 - 24

104 - 103

3

25 - 27

Skupaj

27

Rezultati 1. kroga vpisnega postopka SUAŠ Ljubljana

– izbrani kandidati

EKONOMSKI TEHNIK – obvestilo po elektronski pošti

ADMINISTRATOR – obvestilo po elektronski pošti

Rezultati 1. kroga vpisnega postopka SUAŠ Ljubljana

– neizbrani kandidati

OBVESTILO

PRIJAVNICA ZA DRUGI KROG IZBIRNEGA POSTOPKA

NAVODILA O PRENOSU

POTEK PRIJAVE

Spoštovani,

Obveščamo vas, da do 3.4.2023 poteka prijavljanje za vpis v 1. letnik srednje šole za šolsko leto 2023/2024. 

  1. Prijavite se z obrazcem Prijava za vpis v začetni letnik srednje šole, ki ga lahko natisnete na tej povezavi. Prijava mora biti potrjena z žigom osnovne ali srednje šole (če ste jo že obiskovali).
  2. Učenci osnovnih šol prijavnico načeloma oddate na svoji osnovni šoliostali kandidati, ki osnovne šole ne zaključujete v Sloveniji, pa prijavo pošljite neposredno na šolo (Zdravstvena pot 10, 1000 Ljubljana).
  3. Izpolnite lahko le eno prijavo za eno izbrano šolo.
  4. Prijavljeni kandidati boste dobili pisno vabilo izbrane šole z datumom in uro vpisa. Na šolo boste prišli osebno in v spremstvu staršev za dokazilo o izpolnjevanju vpisnih pogojev.

PRENOS PRIJAVE

V primeru, da želite prijavo prenesti na drugo šolo, svojo prijavo dvignete na srednji šoli, na katero ste bili prijavljeni, in jo prenesete na drugo srednjo šolo oz. v drug program. 

INFORMATIVNI DAN

Lepo vabljeni na informativna dneva, ki bosta potekala 17. in 18. februarja 2023.

Ste zamudili informativni dan?

Več o naši šoli si lahko preberete tukaj

naši programi

4 LETA

EKONOMSKI TEHNIK

Novi program vam omogoča pridobiti sodobno izobrazbo in s tem zelo veliko možnosti za zaposlitev na različnih delovnih mestih v proizvodnih in storitvenih podjetjih, v zavodih ter javni upravi.

VEČ O PROGRAMUO SUAŠU

3 LETA

ADMINISTRATOR

Ali si predstavljate oglaševalsko agencijo, turistično agencijo, borzo, zavarovalnico, podjetje, obrtnika, delniško družbo, upravno enoto, ministrstvo, sodišče ali vlado brez računalnika, telefona, pisarniške mehanizacije, brez prijaznih ljudi, ki bi opravljali delo: tajnice, administratorja v sprejemni pisarni, kadrovski službi, informacijski službi, nabavi, prodaji, marketingu, financah …? Gotovo ne! Za vsa ta dela lahko kandidirate z izobrazbo ADMINISTRATOR.

VEČ O PROGRAMUO SUAŠU

2 leti

EKONOMSKI TEHNIK PTI

Če se v šoli dobro počutite in ste uspešni, lahko po končanem programu ADMINISTRATOR nadaljujete izobraževanje še dve leti in zaključite šolanje s peto stopnjo izobrazbe ter nazivom EKONOMSKI TEHNIK – PTI (poklicno-tehniško izobraževanje).

VEČ O PROGRAMUO SUAŠU

KONTAKT & VEČ INFORMACIJ

Več informacij na:

vpis@suaslj.si

ali

041 618 983.

kako do nas

Nahajamo se v ljubljanski četrti Poljane, največji in prijetno pestri srednješolski četrti v državi, saj v neposredni bližini deluje šest srednjih šol, dva dijaška domova, ena osnovna in ena visoka šola.

Nad nami se dviguje Ljubljanski grad, od mestnega jedra stare Ljubljane pa smo oddaljeni 5 minut hoje. Tudi glavna železniška in avtobusna postaja sta blizu in dostopni peš.

Do šole dijaki prihajajo peš ali z avtobusi mestnega prometa št. 2, 5, 10, 11, 13, 20.

malica, dijaški dom & varnost

Pomembna vrednota in skrb šole je, da imajo dijaki na voljo kvaliteten, zdrav in okusen topli obrok. Izbirajo lahko med mesnim in brezmesnim menijem, poleg tega lahko lahko naročijo tudi solatni krožnik, ki je sestavljen iz več vrst solat, sirom, kruhovimi krotoni in dodano tuno ali piščancem; tri različne toaste in sicer s puranjo šunko in sirom, tunin namaz in sir, ter sirovega; šest različnih vrst sendvičev, hot-dog, pizzo in burek.

Katerikoli izmed petih možnih obrokov je dijakom postrežen v prijetnem in prostornem Gleju. Za malico je dijakom vsak dan na voljo 1 šolska ura.

dijaški dom

VPIS 2023/2024, SUAŠ Ljubljana

Le nekaj korakov stran od šole se nahaja Dijaški dom Ivana Cankarja, kjer imajo možnost bivanja dijaki, ki prihajajo iz bolj oddaljenih krajev.

DIJAŠKI DOM IVANA CANKARJA LJUBLJANA

Poljanska cesta 26, 1000 Ljubljana

01 474 8600
01 432 0369

varnost

Dijaki lahko svojo lastnino varno shranijo v šolske omarice.

Na šoli imamo obhodnega varnostnika in dopoldanskega ter popoldanskega receptorja.

Strokovno osebje med dijaki vzpodbuja medsebojno spoštovanje in konstruktivno reševanje problemov. Iskanje skupnih rešitev, ki temeljijo na pogovoru krepimo tudi preko predmeta mediacija. Ne toleriramo nikakršnih oblik nasilja. Dijake ozaveščamo, da v primeru, da izvedo za nasilje, da so dolžni o tem obvestiti vodstvo šole, da bo lahko zaščitilo dijake in izvedlo ustrezne ukrepe.

Prenos prijave

Na SUAŠ-u imamo še nekaj prostih mest v programu Ekonomski tehnik.

Devetošolci in ostali učenci, ki naslednje šolsko leto 2021/2022 nadaljujete izobraževanje v srednji šoli, lahko do 22. aprila 2021 svojo prijavo iz kakršnih koli razlogov prenesete na drugo srednjo šolo.

Zaradi zagotavljanja zdravstvenih ukrepov na srednji šoli, kjer trenutno poteka pouk, so se na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odločili, da tudi za letošnje kandidate za vpis v srednje šole izvedemo prenos prijavnice na elektronski način (preko elektronske pošte).

Kandidati v primeru, če se odločite za prenos prijave, to storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša (objavljena spodaj), v kateri pisno zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega ste prvotno oddali prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želeli prenesti prijavo.

Poleg tega nam na e-naslov: vpis@suaslj.si sporočite, da boste prijavo prenesli k nam, zato da vam lahko prihranimo mesto.

 

Če se boste odločili za prenos prijavnice, opozarjamo, da lahko prenos prijavnice izvedete najkasneje do 22. 4. 2021, elektronsko pošto, v kateri bodo priložili izpolnjen obrazec / izjavo za prenos prijavnice pošljite na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole okvirno do 14. ure tega dne, zato da bodo svetovalni delavci imeli še dovolj časa, da izvedejo prenos.

Za morebitna dodatna vprašanja in pojasnila v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka je kontaktna oseba referat SUAŠ, tel:. 041 618 983, e-pošta: vpis@suaslj.si.

Zakaj suaš?

Smo največja upravno administrativna šola v Sloveniji in edina tovrstna šola v Ljubljani. Nahajamo se v ljubljanski četrti Poljane, največji in prijetno pestri srednješolski četrti v državi, saj v neposredni bližini deluje šest srednjih šol, dva dijaška domova, ena osnovna in ena visoka šola. To daje vsem izjemne vzgojne in izobraževalne možnosti.

VPIS 2023/2024, SUAŠ Ljubljana

Naša šola ni dolgočasna, saj neprestano skrbimo, da ne bi bilo velike razlike med tem, kar delamo v šoli, in tem, kar v življenju kot naši diplomanti potrebujete. Ob Vašem prehodu iz osnovne v srednjo šole smo posebno pozorni na spodbujanje samospoštovanja in samozavesti. Naš cilj ni prisiliti dijake, da bi si množico bolj ali manj pomembnih informacij zapomnili. Predvsem želimo vzpodbujati različne potrebe za razvijanje nujnih življenjskih spretnosti:

Samozavest
Uspešnost
Ambicioznost
Športnost

Smo šola z največjim številom ur poslovne informatike in edini v Ljubljani s predmetom Upravno poslovanje ter izbirnim poslovnim in upravnim področjem v novem programu Ekonomski tehnik.

VPIS 2023/2024, SUAŠ Ljubljana

Spodbujamo mlade športnike in jim ob šolanju omogočamo uresničevanje njihovih športnih ambicij. S statusom športnika jim nudimo individualno vodenje in svetovanje pri izpolnjevanju šolskih obveznosti.

VPIS 2023/2024, SUAŠ Ljubljana

Mlad, a visoko usposobljen kolektiv naše šole bo storil vse, da v največji možni meri razvijete svoje sposobnosti in dosežete želeno strokovno usposobljenost.

spoznaj nas

Začuti utrip naše šole v posebnem predstavitvenem videospotu:

SUAŠ se predstavi
Zakaj na SUAŠ?
Spoznajte nas
Sprehod po šoli

suaševci

Za povečavo klikni na fotografijo.

dogajanje na suašu

mnenja dijakov

uporabne povezave

MOŽNOSTI NADALJEVANJA IZOBRAŽEVANJA

Po uspešno opravljeni poklicni maturi boste lahko nadaljevali izobraževanje skoraj na vseh višjih in visokih šolah. Dijaki, ki bodo poleg poklicne mature opravili še peti maturitetni predmet, se bodo lahko vpisali na nekatere univerzitetne študijske programe. Možnosti vpisa na vse univerzitetne študijske programe pa bodo imeli tisti dijaki, ki se bodo vpisali v enoletni maturitetni tečaj in uspešno opravili splošno maturo.

Naši dijaki se najpogosteje vpisujejo na spodaj navedene izobraževalne ustanove:

VISOKOŠOLSKI ZAVODI

FAKULTETA ZA UPRAVO, Ljubljana \ Uprava – diplomirani upravni organizator
EKONOMSKA FAKULTETA, Ljubljana \ Visoka poslovna šola – diplomirani ekonomist
FAKULTETA ZA SOCIALNO DELO, Ljubljana – diplomirani socialni delavec
EKONOMSKO POSLOVNA FAKULTETA, Maribor – diplomirani ekonomist
FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE, Kranj \ Organizacija in management
FAKULTETA ZA VARNOSTNE VEDE, Ljubljana \ Varnost in policijsko delo
FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER, Koper \ Management
TURISTICA – VISOKA ŠOLA ZA TURIZEM PORTOROŽ, Portorož
GEA COLLEGE – VISOKA ŠOLA ZA PODJETNIŠTVO PIRAN, Piran
VISOKA ŠOLA ZA UPRAVLJANJE IN POSLOVANJE NOVO MESTO, Novo mesto
VISOKA ŠOLA ZA VARSTVO OKOLJA, Celje

VIŠJE STROKOVNE ŠOLE

GZS Center za poslovno usposabljanje, Višja strokovna šola
Gea College, CVŠ Ljubljana – poslovni sekretar, ekonomist
Leila, VSŠ Ljubljana – poslovni sekretar
Emona Efekta, VSŠ Ljubljana – ekonomist
B 2, VSŠ Ljubljana – ekonomist, poslovni sekretar, inženir informatike
VSŠ za gostinstvo in turizem Bled – organizator poslovanja v gostinstvu in turizmu
DOBA, VSŠ Maribor – poslovni sekretar, ekonomist, inženir varstva okolja in komunale, inženir informatike, organizator socialne mreže
VSŠ BIC Ljubljana – organizator poslovanja v gostinstvu in turizmu

Skip to content