SUAŠ šport
Nogometaši SUAŠ prvaki Ljubljane

Nogometaši SUAŠ prvaki Ljubljane

Na medšolskem tekmovanju v nogometu za dijake sta v šolskem letu 2017/2018 sodelovali dve ekipi SUAŠ Ljubljana. Prva ekipa je svoji skupini osvojila tretje mesto in se od tekmovanja poslovila po skupinskem delu, druga ekipa pa je konkurenci 36 ekip osvojila prvo mesto in naslov prvaka Ljubljane.

V prvi tekmi je ekipa SUAŠ Ljubljana premagala Erudio, zasebno gimnazijo z rezultatom 4:3. Na drugi tekmi je bil po napeti končnici rezultat proti Srednji poklicni in strokovni šoli Bežigrad 2:2. Na tretjem srečanju pa so dijaki SUAŠ Ljubljana visoko premagali Gimnazijo Jožeta Plečnika z rezultatom 10:0.

Rezultati 1. kroga prvenstva Ljubljane:

SUAŠ Ljubljana : Erudio zasebna gimnazija 4 : 3
SUAŠ Ljubljana : Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad 2 : 2
SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Jožeta Plečnika 10 : 0

Rezultati 2. kroga prvenstva Ljubljane:

SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Šiška 2 : 1
SUAŠ Ljubljana : Srednja ekonomska šola 2 : 0
SUAŠ Ljubljana : Srednja medijska in grafična šola 10 : 1

Drugi krog tekmovanje je najprej prinesel zahtevnega nasprotnika, drugo ekipo Gimanzije Šiška, ki pa so jo nogometaši SUAŠ Ljubljana premagali z 2 : 1. Z obrambami je blestel vratar Leutrim Ceroviku. Tudi druga tekma je bila zelo zahtevna, v končnici tekme pa je SUAŠ Ljubljana slavil proti Srednji ekonomski šoli z 2 : 0. Zadnja tekma drugega kroga je spet prinesla veliko zadetkov, SUAŠ Ljubljana je premagal Srednjo medijsko in grafično šolo z 10 : 1 ter zasedel prvo mesto v skupini.

Rezultati 3. kroga prvenstva Ljubljane:

SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Šiška 2 : 3
SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Šentvid 4 : 3
SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Moste 10 : 2

V tretjem krogu tekmovanja je SUAŠ Ljubljana najprej doživel poraz proti Gimnaziji
Šiška 3:2, potem pa si je z dvema zmagama zagotovil napredovanje v finalni del tekmovanja ljubljanskih srednjih šol. Najprej so naši dijaki v napeti tekmi premagali Gimnazijo Šentvid s 4:3, na zadnjem srečanju pa Gimnazijo Moste z visokim rezultatom 10:2.

Rezultati finalnega turnirja prvenstva Ljubljane:

Polfinale: SUAŠLjubljana : Gimnazija Šiška 3 : 1
Finale: SUAŠ Ljubljana : Gimnazija Šiška 2 4 : 3
(1 : 1) po kazenskih strelih

V polfinali tekmi so se dijaki SUAŠ Ljubljana srečali z ekipo Gimnazije Šiška in jo premagali s 3:1. V finalu so potem igrali proti drugi ekipi Gimnazije Šiška, kjer je bil rezultat po rednem delu srečanja neodločen 1:1. Sledilo je izvajanje kazenskih udarcev, kjer so bili naši dijaki uspešnejši in osvojili naslov prvaka Ljubljane.

Za ekipo ljubljanskih prvakov so igrali:

Leutrim Ceroviku
Tilen Gramić
Luka Bizjan
Klemen Kolar
Ivan Karajašov
Luka Špes Macur
Žan Čampa
Getuar Veselaj
Erwin Tiganj

Galerija

Tags :
Skip to content