SUAŠ Ekskurzije
Nepozabna Beograd in Novi Sad

Nepozabna Beograd in Novi Sad

V letošnjem šolskem letu smo se profesorici Katja Blatnik in Eda Bajramović ter dijaki zaključnega letnika odpravili v prestolnico Srbije – Beograd. Zjutraj smo prispeli na zasneženi hrib Avala. Povzpeli smo se na Avalski stolp. Sledila je vožnja na Dedinje, kjer smo ogledali Hišo cvetja, tam sta pokopana tovariš Tito in njegova žena Jovanka. Nato smo se podali do cerkve sv. Save, ki je največja cerkev v Srbiji. Zapeljali smo se mimo obeh stadionov (NK Partizan in NK Crvena zvezda). Na stadionu NK Crvene Zvezde (stadion Marakana) smo naredili tudi postanek za fotografiranje in nakup spominkov za navijače NK Crvene Zvezde. Ustavili smo se tudi na Terazijah. Sledile so priprave za večerni ogled mesta, ki je bil že decembrsko okrašen. Ustavili smo se tudi v enem izmed lokalov, kjer smo spoznali tudi utrip nočnega življenja v mestu Beograd – mestu, ki nikoli ne spi.

Nepozabna Beograd in Novi Sad, SUAŠ Ljubljana

V soboto smo se odpravili do Knez Mihajlove ulice. Pot smo nadaljevali do lepo urejenega parka Kalamegdan. Iz parka smo imeli lep razgled na Savo in na znane splave. Sledila je vožnja v prestolnico Vojvodine – Novi sad. Odpravili smo se na večerni ogled mesta, ki je zelo lepo praznično okrašen. V nedeljo smo se sprehodili med mestnimi znamenitostmi Novega sada.

Za konec smo se zapeljali čez reko Donavo in si v kraju Petrovaradin ogledali eno najmogočnejših trdnjav v Evropi. Sledila je vožnja z vmesnimi postanki proti domu.
Izlet je bil prijeten, veliko smo videli in se hkrati tudi zabavali.

Eda Bajramović, prof.


Skip to content