Petje in glasba

Petje in glasba

Kdor poje, zlo ne misli, pravi lep slovenski pregovor in mi na SUAŠ Ljubljana se tega zelo držimo. Že vrsto let nas glasba vodi skozi celotno šolsko leto. Že septembra začnemo peti in se pripravljati na prihajajoče nastope. Na šoli deluje šolski pevski zbor, v katerem prepevajo tako dijaki kot tudi dijakinje. Pevskemu zboru se pridruži tudi dijaška spremljevalna skupina, ki zaigra na bobne, kitaro, harmoniko, tamburin, »shaker« … Ko smo dovolj pripravljeni, pa se na odru pridružimo SUAŠ PROFI BANDU in skupaj zapojemo na novoletnem koncertu ter se na tak način vsakoletno predstavimo tudi staršem.
Stina Scozzai
prof.

Prepevanje v inkubatorju

Namenjeno vsem dijakom, ki jim je dolgčas ter bi si med prosto uro radi zapeli. V inkubatorju imamo veliko pesmaric (knjig s pesmimi) in tudi kitare, na katere vas z veseljem spremljajo dijaki in tudi profesorji.

Prepevanje v PEVSKEM ZBORU

Za tiste, ki si želite bolj ubranega petja in nastopov pa je prostor tudi v pevski skupini. Srečujemo se enkrat tedensko ter večglasno vadimo zanimive in moderne pesmi. Zelo dobrodošli so vaši predlogi.

Solopetje

Za tiste, ki bi se radi preizkusili kot solisti pa je namenjeno solopetje, oz. individualno petje. Dijaki se tako učijo tistih pesmi, ki bi jih radi izpili in z njimi nastopali na raznih nastopih in prireditvah.

Glasbila

Že igraš kak glasbeni instrument? Ali pa te mika, da bi znal-a? V obeh primerih te vabimo v inkubator.

Naučimo te lahko igranja na:

  • kitaro,
  • blokflavto,
  • klavir,
  • bobne.

Če pa že igraš kak instrument, te vabimo, da se nam pridružiš ob raznih koncertih – pri profesorskem bendu, pri spremljavi dijakov ob solo točkah ali pri dijaškem bendu.

Galerija

Skip to content